Blogg, fag og holdninger

Ja du leste riktig. Jeg har fra tidligere vært gjesteblogger for EMS Norway, og det er noe som har gitt mersmak. Det er min instagramkonto som har kickstartet det hele, og responsen der har vært overveldende. Gjennom instagram er det bare en viss mengde en får formidlet, så derfor er mine tanker å skrive blogginnlegg slik at hele budskapet kommer frem!

Jeg er stolt over mitt yrke og glad i jobben min. Mange mennesker skrur av bryteren når de forlater sine arbeidsplasser, men for min del strekker det seg lenger enn det. Jeg er lidenskapelig opptatt av mitt fag, og benytter mye av min tid mellom oppdrag og utenom jobb på å utvikle meg faglig. Tro meg, jeg kan flippe bryteren og ta en helg på sofaen uten å brenne så mye som en kalori. Men i det daglige ønsker jeg å utvikle meg faglig og utvikle faget. Mine tanker med å skrive innlegg er nettop å dele mine tanker med dere, slik at jeg også kan få tilbakemeldinger og inputs på hvordan verden fungerer utenfor min stasjon, tjeneste og foretak.

Vårt fag er et ungt fag. Det var ikke lenge siden tittelen var «ambulansesjåfør», fordi det var nettop det som ble gjort. Kjørte ambulansen fra A til B med minimalt eller ingen tiltak. Hvordan kan man gjøre tiltak når ambulansene var enmannsbetjent? Driverene av ambulansetjeneste var alt i fra privat, til Røde Kors, Falken osv. hvor hver tjeneste satt på sin tue og drev etter hva de selv mente var best praksis. Den mentaliteten er fremdeles å finne i tjenestene rundt i landet, selv om helseforetakene i stor grad har overtatt driften av ambulansetjenestene. Det å lage felles prosedyrer som skal gjelde hele ambulansenorge er kanskje en utopi? I mitt regionale helseforetak, Helse Vest, er vi i alle fall begynt et samarbeid og har en basis av felles prosedyrer.

Det har vært en rivende utvikling innen prehospitalt arbeid og ambulansetjeneste. Nå er også utdanningen kommet på bachelornivå, som igjen vil føre med seg masterutdanning som vil danne grunnlag for forskning innenfor faget vårt. Utviklingen og tiden frem til nå har vært spennende, og jeg tror det bare fortsetter en vei…oppover!

4 thoughts on “Blogg, fag og holdninger

  1. Så gøy, Erik! Takk for at setter lys på det flotte yrket vårt på en så fin måte. Du er min favoritt influencer 😉

    1. Tusen takk for varmende ord Nina! Det var på tide å ta steget videre og blogge litt i tillegg til å dele bilder av hva jeg mener er verdens beste yrke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *